Espiritualitat en família a Manresa

EIDES i la Cova de Sant Ignasi ofereixen recessos multigeneracionals

Ja fa prop de 10 anys que l’Escola Ignasiana d’Espiritualitat (EIDES) de la Companyia de Jesús a Catalunya va començar a oferir els recessos multigeneracionals al centre d’espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa.

Es tracta d’un recés obert a persones de diferents edats, per tal que hi puguin participar famílies, en un cap de setmana de pregària i reflexió en clau ignasiana. “Vam decantar-nos pel títol de recés multigeneracional perquè ens trobem amb avis i néts, famílies monoparentals, parelles sense fills... i no volíem limitar en absolut la participació”, ens explica Glòria Andrés, una de les integrants del grup impulsor de la iniciativa.

La darrera edició va tenir lloc el primer cap de setmana de març i hi van participar 36 persones de 8 famílies, amb infants i joves d’entre 6 i 15 anys. “Tots fem el mateix recés”, aclareix Glòria Andrés. “Triem un tema que es treballa i s’adapta a cada franja d’edat”.

Els participants arriben a aquesta proposta, sobretot, per la dificultat i la necessitat de trobar espais d’aquest tipus que puguin ser compartits per totes les generacions. “Moltes vegades”, reconeixen els organitzadors, “es fa difícil parlar de Jesús, de la fe i del que creiem a casa, en un context de pressa i obligacions”. En canvi, a Manresa, en un temps de recés, es pot trobar l’espai i el clima adient per fer-ho.

Per afavorir aquest clima, el recés acostuma a iniciar-se amb dinàmiques que permetin baixar la intensitat i l’acceleració amb la que generalment vivim la quotidianitat. Després es realitzen activitats diverses sobre el tema escollit, sigui en grups d’edat, compartint en família o en gran grup, amb l’ajuda de les quatre persones que preparen i acompanyen el recés. Malgrat que no es tracta d’un cap de setmana d’exercicis espirituals, aquests es troben al rerefons de la proposta.

Els assistents destaquen i valoren especialment la possibilitat que se’ls dóna de reflexionar en família i també les estones de pregària compartida. És per això que no són poques les famílies que decideixen repetir l’experiència.

La propera edició d’aquesta proposta tindrà lloc el darrer cap de setmana de març. Més informació en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
11 de Març de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net