Es tanca a Manresa l'Any Jubilar del Camí Ignasià

Moment en què s'ha tancar la porta de l'Any Jubilar

Aquest diumenge, 31 de juliol, dia de la festivitat de Sant Ignasi de Loiola, s’ha celebrat a Manresa la cloenda de l’Any Jubilar del Camí Ignasià, amb el tancament de la Porta Jubilar al Santuari de la Cova de Manresa, i tot seguit, una Eucaristia a la Seu de Manresa.
 
Els actes han comptat amb la presència del Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, l'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i el P. Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, el P. Francisco José Ruiz Pérez SJ, acompanyats del delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Llorenç Puig SJ, el Superior dels Jesuïtes de Manresa, Lluís Magriñà SJ, així com diversos jesuïtes i sacerdots de Manresa. 
 
A la Cova de Sant Ignasi, on s'ha tancat la Porta de l'Any Jubilar, el P. Provincial dels Jesuïtes a Espanya ha recordat el camí que va fer Ignasi de Loiola i la transformació que experimentà en fer-lo. «La història d'Ignasi és la d'un creient que va poder ser-ho perquè va entendre que havia de fer un camí». El P. Ruiz Pérez ha assenyalat que «Déu es manifesta a Ignasi com un descobriment progressiu» i no pas com una experiència puntual, perquè «la fe és una peregrinació contínua».  
 
El Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, ha estat qui ha tancat la porta que ha estat oberta durant tot un any i que els peregrins han pogut creuar com a signe de reconciliació. Es tracta de la porta que, des de 1625 i al llarg de tres segles va ser l'accés a la Santa Cova, l'espai on Ignasi pregava durant la seva estada a Manresa, i que, fruit de les reformes que es van realitzar recentment a la Cova, es va restaurar i reubicar a l’espai d'acollida. Aquest mateix diumenge l'han creuat els peregrins que arribaven de fer el Camí Ignasià i han assistit a aquesta celebració, procedents dels Estats Units i la majoria d'origen cubà. Han volgut també participar fent l'ofrena d'una imatge de la Virgen de la Caridad del Cobre. 
 
En nom dels jesuïtes de Manresa, David Guindulain SJ ha tingut paraules d'agraïment per l'oportunitat d'acollir tots els peregrins, de prop i de lluny, que al llarg de l'any han arribat a   la Cova per travessar la Porta. 
 
Després del tancament solemne de la porta a la Cova Sant Ignasi, la segona part de la celebració ha tingut lloc a la Seu de Manresa, amb l'Eucaristia. En la seva homilia el bisbe de Vic s'ha referit també al Camí Ignasià, que ha qualificat com a «camí de llibertat» i ha animat la Companyia de Jesús a seguir la seva missió de fer dels homes i dones, amics i amigues de Jesús.  
 
D’aquesta manera s’ha donat per finalitzat el primer Any Jubilar del Camí Ignasià. La porta de la Cova de Sant Ignasi es tornarà a obrir l'any 2021, quan s'iniciarà la celebració del 500 aniversari de l'estada d'Ignasi a Manresa. 
 
Podeu veure algunes imatges en aquest enllaç.
Data de la notícia: 
01 de Agost de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net