Entrecultures convida a córrer per combatre les desigualtats que pateixen les nenes

L'ONG Entrecultures convoca un any més les curses solidàries "Córre per una causa", que tindran lloc a diverses ciutats a partir del proper cap de setmana i fins a finals d'abril. A Catalunya, la cursa tindrà lloc al Parc Agrari del Baix Llobregat, a l'entorn de l'estadi municipal de Cornellà de Llobregat, el 28 d'abril, a partir de les 9:30h. Les inscripcions ja són obertes i es poden fer fins el 29 de març en aquest enllaç: inscriu-te

La cursa és oberta a tothom, amb diverses modalitats de participació, adaptades a totes les edats i nivells: distàncies de 10 i 5 quilòmetres, una caminada o curses infantils, per tal que pugui ser una activitat solidària i festiva, viscuda i compartida en família. També es pot participar a través d'un dorsal zero. 

Aquest any els fons recaptats aniran destinats al programa “La llum de les nenes” una iniciativa que Entrecultures està portant a terme a 12 països d'Àfrica i Amèrica Llatina per aconseguir que, a través de l'educació, més de 12.700 nenes deixin de patir desigualtats i puguin estar protegides davant de la violència. 

I és que cada any 12 millones de nenes són obligades a casar-se abans de fer 18 anys; 150 milions pateixen violència sexual i 34,2 milions de nenes i dones són refugiades o desplaçades. La majoria de nenes en el món es veuen obligades a realitzar tasques que les allunya de l'escola, de la seva infància i les seves oportunitats. 

“Córre per una causa” compta amb la col·laboració d'empreses patrocinadores i col·laboradores que donen el seu suport a aquest event esportiu i solidari. Cal destacar també que cada any s'incorporen col·legis, instituts i universitats que participen en aquesta iniciativa en el marc de les seves activitats. 

Entrecultures és una ONG de cooperació internacional de la Companyia de Jesús present a més de 40 països en els que treballa per millorar les condicions de vida de les poblacions vulnerables a través de l'educació. Des de fa un any aquesta organització compta amb una delegació a Barcelona, que s'ha sumat a la xarxa d'entitats del sector social de la Companyia de Jesús a Catalunya.

Més informació i llistat de curses a: www.correporunacausa.org

Web d'Entrecultures Barcelona: www.entrecultures.cat

Data de la notícia: 
01 de Febrer de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net