"En la mort d'Isa", carta de Marcos Recolons des d'Haití

La religiosa catalana Isa Sola, assassinada a Haití

El passat 2 de setembre va morir assassinada a Haití Isabel Sola, religiosa de Jesús-Maria que treballava entre els més pobres. La coneixia bé el jesuïta català Marcos Recolons, director de la xarxa educativa Fe i Alegria a Haití, que va ser ràpidament informat per les seves companyes que la missionera havia estat víctima d'un assalt i que ens ha fet arribar una emocionada carta "en la mort d'Isa". 

La religiosa catalana, que vivia a Haití des de l'any 2008 i que va treballar per la reconstrucció del país després del greu terratrèmol de 2010, va morir pels trets d'uns assaltants a la capital Port-au-Prince. En aquests moments, ens explica Marcos Recolons, tenia un projecte que l'entusiasmava: la construcció d'una escola en una zona on es troben instal·lades en condicions precàries milers de families, un barri en el que Isa anava a treballar com a infermera i en el que volia instal·lar, a més, un centre d'assistència sanitària.

El jesuïta en destaca la seva "identificació i solidaritat amb el poble haitià i especialment amb els més pobres i les víctimes del terratrèmol". Admirava, diu Marcos Recolons, "la seva empenta per afrontar totes les dificultats, la seva capacitat organitzativa, lideratge, espiritualitat profunda...". 

Aquí teniu la carta de Marcos Recolons sobre la mort d'Isa Sola, publicada al blog de Cristianisme i Justícia.

Data de la notícia: 
08 de Setembre de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net