El Superior General dels jesuïtes visita la Sagrada Família

El P. Arturo Sosa SJ i els membres de la Conferència de Provincials Europeus, a la Sagrada Família

El Superior General de la Companyia de Jesús, el P. Arturo Sosa SJ, i els participants a l'Assemblea de la Conferència de provincials europeus que es troben reunits aquests dies a Barcelona, van tenir l'oportunitat aquest diumenge 23 de setembre de visitar el temple de la Sagrada Família.
 
Van estar acompanyats en tot moment per l'arquitecte director de les obres de la Sagrada Família, Jordi Faulí, un guia excepcional per descobrir la riquesa artística i la profunditat espiritual d'aquesta impressionant obra d'Antoni Gaudí.
 
El grup va ser acollit pel president delegat de la Fundació de la Junta Constructora del Temple, Esteve Camps, i el director general, Xavier Martínez, així com Mn. Josep M. Turull, que pròximament prendrà possessió com a primer rector de la Basílica, i el diaca Mn. Jordi Albert Garrofé.
 
En el llibre de visites, el P. Arturo Sosa SJ va expressar la seva gratitud per la visita i es va mostrar impressionat per la bellesa del temple. Durant l'Eucaristia celebrada a la Capella del Santíssim, va agrair de nou tot allò viscut i descobert en aquest marc tan especial.
 
En la seva homilia, el Superior General dels jesuïtes va assenyalar com Crist ens sorprèn i desafia novament en l'Evangeli d'aquest diumenge, amb una lliçó magnífica: veure el més gran, el transcendent, en el més petit i quotidià. «Ell ens ensenya a reconèixer la transcendència, mitjançant la nostra vida diària, la nostra missió de vida», ha recordat.
 
Per això, dirigint-se a seus germans jesuïtes, membres de la Companyia de Jesús a Europa, ha insistit en la invitació de Crist a sortir de nosaltres mateixos, dels nostres propis interessos i passions, per donar la benvinguda a l'altre. En aquest sentit el P. Arturo Sosa SJ s'ha referit als companys jesuïtes que han estat testimonis d'aquest compromís com el pare Arrupe o el pare Frans van der Lugt, assassinat a Síria. «Va saber reconèixer el procedir, el del seu mestre que va dir als seus deixebles: Si algú vol ser el primer, serà l'últim de tots i el servidor de tots».
 
El P. Arturo Sosa SJ va arribar a Barcelona divendres passat per participar a l'Assemblea de la Conferència de Provincials Europeus, que reuneix les tres assistències de la Companyia de Jesús a Europa, i que es va iniciar el dissabte al matí, amb les intervencions del Superior General de la Companyia de Jesús i del president de la Conferència de Provincials Europeus, el P. Franck Janin SJ. La trobada té dos temes de treball principals. En primer lloc, les preferències apostòliques de la Companyia de Jesús a nivell global, un treball que està realitzant la Companyia per identificar aquells temes que han de marcar les línies dels propers anys. I en segon lloc, la realitat dels centres de formació de jesuïtes a Europa per impulsar la cooperació entre ells.
 
Finalitzada l'Assemblea, el P. Arturo Sosa SJ tindrà l'oportunitat de compartir dimarts vinent una trobada i Eucaristia amb jesuïtes i col·laboradors de la Companyia de Jesús a Catalunya, a més de visitar algunes de les comunitats i centres dels jesuïtes a Catalunya.
 
Veure les imatges de la visita en aquest enllaç.
Data de la notícia: 
24 de Setembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net