El Superior General dels jesuïtes, P. Arturo Sosa SJ visita la província d'Espanya

El P. Arturo Sosa SJ, en una de les xerrades a Madrid.

El Superior General de la Companyia de Jesús, el P. Arturo Sosa SJ, ha fet la seva primera visita a la Província d'Espanya. De l'11 al 14 de maig, el P. Sosa ha estat a Madrid i Valladolid, on ha mantingut diverses reunions i trobades amb jesuïtes i laics, ha visitat comunitats i ha participat en una reunió amb els equips directius de les escoles de la Companyia de Jesús a Espanya.

Durant aquesta visita el P. General dels jesuïtes s'ha pogut trobar també amb el cardenals arquebisbes de Madrid i Valladolid, Mons. Carlos Osoro i Mons. Ricardo Blázquez, respectivament, i el bisbe d'Alcalá de Henares, Mons. Juan Antonio Reig. 

Entre els missatges que el P. Sosa ha volgut transmetre aquests dies hi ha, sobretot, la manera com cal posar en marxa dels reptes que va plantejar la darrer Congregació General dels jesuïtes. Això passa, entre altres coses, per un discerniment en comú, la col·laboració amb els laics, l'impuls a la comunicació i el treball en xarxa. "Amb tota la complexitat d'un món ferit, en moviment i desigual, només existeix sanació si existeix justícia, misericòrdia i perdó", afirmava en una de les seves xerrades.

La necessària col·laboració

També ha insistit en la necessitat de la col·laboració amb altres, convidant els jesuïtes a pensar que "nosaltres col·laborem", més que no pas que "ells col·laboren", afegint que podem "compartir missió fins i tot amb qui no compartim la fe però sí compartim la missió". 

La conversió ecològia

El P. Arturo Sosa SJ també ha dit que la Companyia de Jesús ha de reconèixer la manera de ser més propers al Jesús que es va encarnar en la humanitat "pobre entre els pobres" i ha parlat de la "conversió ecològica" de la Companyia de Jesús. Ha reconegut que seguim formant part de la humanitat que contribueix al deteriorament del medi ambient amb el nostre estil de vida i per això ha demanat fer un esforç de conversió. 

Trobada amb responsables dels centres educatius

Més de 200 membres d'equips directius i pastoralistes de 70 escoles jesuïtes van trobar-se amb el P. General, que els va traslladar alguns dels reptes que considera més importants en l'àmbit de l'educació com la cura de les persones més vulnerables, especialment els infants i  la formació de ciutadans universals en un món intercultural, que sàpiguen repectar, valorar, alegrar-se i aprendre de les diferències.

Properament a Bilbao i a Barcelona

El màxim responsable dels jesuïtes, durant la seva estada també ha volgut visitar els jesuïtes grans o amb problemes de salut de les comunitats de Villagarcía de Campos i Alcalá de Henares. 

És la primera de les tres visites que hi ha previstes aquest any a la Província, ja que el proper mes de juliol el P. Sosa patriciparà a la reunió internacional d'univesitats jesuïtes a la Universitat de Deusto i el mes de setembre vindrà a Barcelona amb motiu de la reunió de Provincials d'Europa. 

Vegeu imatges en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
16 de Maig de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net