El P. General visita la infermeria del Centre Borja de Sant Cugat del Vallès

Celebració de l'Eucaristia a la capella del Centre Borja

El P. Arturo Sosa SJ ha compartit l'últim dia de la seva estada a Catalunya amb els jesuïtes de la infermeria del centre Borja de Sant Cugat del Vallès.
 
La trobada ha transcorregut en un ambient familiar i emotiu, al costat del Superior del Centre Borja, el P. Xavier Rodríguez SJ i el director de la infermeria, P. Jaime Moreno SJ, i no hi han faltat les infermeres i cuidadores que acompanyen el dia a dia d'aquests companys jesuïtes.
 
Precisament el P. Nicolau Pons SJ, encarregat de donar la benvinguda al P. General, ha expressat una sincera i profunda gratitud per l'acompanyament i la cura que els responsables i tot el personal de la infermeria brinden als nostres jesuïtes ancians o malalts.
 
El P. Arturo Sosa SJ ha animat els jesuïtes de la infermeria de Sant Cugat a no mirar al passat sinó al futur, demanant-los que no deixin de sostenir-nos amb la pregària. I concretament ha demanat una oració especial per la causa de beatificació del Pare Arrupe, una figura molt inspiradora per al món d'avui, que pot ajudar a molts a tenir aquesta audàcia que necessitem per afrontar els reptes actuals.
 
El diàleg amb el P. General ha estat ben animat i al voltant d'alguns temes candents. «¿Què demana el Pare General als jesuïtes?», Li han preguntat. «Que es posin en mans de Déu, cosa que només s'aconsegueix amb pregària i disponibilitat». També han sorgit qüestions sobre la situació de la Companyia de Jesús al món o la col·laboració amb els laics i laiques. Per al P. Sosa anem reconeixent com l'Església és molt més rica i avancem cap a nous models de comunitats cristianes.
 
Preguntat sobre el paper de la dona en l'Església, ha assenyalat que moltes de les institucions de la Companyia de Jesús ja són a hores d'ara dirigides per dones i es mostra convençut que el reconeixement del paper de la dona en l'Església és un procés en el que sens dubte veurem nous avenços.
 
Pel que fa a la marxa dels primers anys de la Província d'Espanya ha valorat molt positivament la interconnexió i l'intercanvi que està generant, el que permet que persones puguin trobar-se més enllà d'un lloc o institució concrets.
 
En la celebració de l'Eucaristia a la capella de la infermeria ha parlat novament d'una de les realitats per les quals ha estat preguntat durant aquests dies: la secularització. Molts joves, ha assegurat, havent crescut en un ambient secular poden sentir curiositat per la figura de Jesús, però passar de la curiositat a ser seguidor de Jesús exigeix una transformació que s'ha de produir també en cada un de nosaltres, en les nostres comunitats, en nostre estil de vida, per poder acompanyar també a altres en aquest camí.
 
Podeu veure algunes imatges en aquest enllaç: Àlbum de fotos - Centre Borja
 
Data de la notícia: 
28 de Setembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net