El P. Arturo Sosa SJ s'acosta al treball de la Companyia de Jesús a la ciutat de Barcelona

El P. Arturo Sosa SJ ha visitat l'escola Jesuïtes Casp-Sagrat Cor

Aprofitant la seva estada a Barcelona per participar en l'Assemblea de Provincials jesuïtes d'Europa, el P. Arturo Sosa SJ, Superior General de la Companyia de Jesús, ha dedicat el matí d'aquest dimarts 25 de setembre a recórrer alguns dels centres de la Companyia de Jesús al centre de la ciutat i mantenir una trobada informal amb les persones que treballen i col·laboren en ells. D'aquesta manera ha pogut conèixer avui de primera mà la realitat d'algunes de les organitzacions i comunitats dels jesuïtes a Barcelona.
 
Entrevista amb el Cardenal Juan José Omella
 
Ho ha fet després de ser rebut a primera hora del matí al palau episcopal per l'arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Juan José Omella, amb el qual ha mantingut una trobada a la que han assistit també els bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi gros i Mons. Antoni Vadell, a més de l'Assistent del P. General, el P. Joaquín Barrero, i el delegat de la PAT Catalunya, el P. Llorenç Puig.
 
A Migra Studium, coneixent el treball d'acollida i l'Espai Interreligiós
 
A pocs metres, al carrer Palau de Barcelona, el P. General ha visitat la Fundació Migra Studium, organització del Sector Social que forma part del Servei Jesuïta a Migrants. Allà l'han rebut i acompanyat M. Carmen de la Fuente, directora, al costat dels jesuïtes Alfonso Alonso-Lasheras i Josep Miralles. De la mà de la directora de Migra Studium s'ha acostat als orígens d'aquesta entitat, així com el treball que desenvolupa actualment en els àmbits d'acollida i acompanyament de persones migrants, diàleg interreligiós i reflexió. També ha visitat l'Espai Interreligiós, on la seva responsable Alícia Guidonet li ha mostrat quin és el treball que es realitza amb els grups escolars en aquesta proposta educativa sobre la diversitat religiosa.
 
El P. General s'ha interessat per les activitats de Migra Studium, la realitat de les persones que atén l'organització i especialment pel projecte d'Hospitalitat d'acollida de persones migrants en famílies i comunitats, que coordina Alfonso Alonso-Lasheras, que ha pogut oferir alguns detalls. El pas per Migra Studium ha acabat amb una salutació a la comunitat de jesuïtes que viu al centre, així com amb la visita a l'Església de Nostra Senyora de la Victòria.
 
Treball en xarxa per a la transformació de l'educació
 
D'una obra del sector social a una del sector d'educació, Jesuïtes Educació, que també ha tingut l'oportunitat de presentar la seva tasca al P. General, a través d'una breu visita al col·legi Jesuïtes Casp - Sagrat Cor, on el P. Arturo Sosa ha vist com es treballa en algunes de les aules. L'equip directiu de la xarxa de col·legis Jesuïtes Educació ha compartit uns minuts amb el Superior General de la Companyia, per explicar-li amb entusiasme el procés de transformació de l'educació en el qual estan immersos els nostres col·legis durant aquests últims anys.
 
El P. Sosa ha animat i destacat la importància del treball en xarxa dels centres educatius de la Companyia, per sumar esforços, treballar junts internacionalment en la investigació pedagògica i també per poder fer front a grans reptes de l'educació com ho és encara avui l'accés de tots els nens i nenes a l'escola, especialment en les condicions més difícils, com en els camps de refugiats.
 
Impuls a la reflexió fe-justícia des del compromís i la profunditat
 
I finalment al matí ha acabat en una institució del sector pastoral, el centre d'estudis Cristianisme i Justícia, un centre fe-cultura-justícia que el P. General ja coneixia com a lector dels quaderns CJ. Amb el director del centre Xavier Casanovas i el responsable de l'àrea teològica Jaume Flaquer SJ, el P. Sosa ha recorregut els espais en què es gesten aquests quaderns així com tota la feina de reflexió del centre.
 
En diàleg amb part de l'equip del centre, el Superior general ha escoltat amb atenció els temes i reptes que marquen ara mateix el treball de Cristianisme i Justícia i ha destacat la importància de posar en valor la feina del voluntariat que tant aporta. També ha recordat les paraules del P. Adolfo Nicolás SJ, que insistia en no perdre la profunditat. Els responsables de Cristianisme i Justícia li han lliurat un exemplar del quadern número 200, emblemàtic, ja que representa una crida a continuar aprofundint avui al diàleg entre la fe i la lluita per un món més just.
 
Veure fotografies en aquest enllaç: Àlbum de fotos - Visita a Barcelona
Data de la notícia: 
25 de Setembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net