El P. Arturo Sosa SJ recorre els escenaris de l'Ignasi pelegrí

El P. Lluís Magriñà mostra els detalls de la Cova de Sant Ignasi al Superior General dels jesuïtes.

La Cova de Sant Ignasi de Manresa ha acollit aquests dimecres la visita del Superior General de la Companyia de Jesús, el P. Arturo Sosa SJ. Era un desig del P. General dedicar un dia de la seva estada a Catalunya per visitar per primera vegada la Cova i els llocs de la Manresa ignasiana que marquen la biografia de Sant Ignasi i també la història de la Companyia de Jesús.

L’estada a Manresa també ha permès mantenir una trobada amb l’Alcalde de Manresa i patró de la Fundació Cova Sant Ignasi, Valentí Junyent, i amb el Regidor de Turisme, Habitatge i Barris, Joan Calmet, en la que han pogut comentar alguns aspectes relatius a la preparació de la celebració del 500 aniversari de l’arribada de Sant Ignasi a la ciutat.

La jornada del P. Arturo Sosa a Manresa ha transcorregut en un clima de pregària i d'acostament personal a l'experiència de l'Ignasi pelegrí. Al matí a la Cova, el P. Arturo Sosa SJ ha tingut una bona estona de recolliment i pregària personal. Després hi ha celebrat l'Eucaristia, agraïnt l'oportunitat de poder fer-ho en aquest espai, tan central per l’espiritualitat ignasiana. Tal com ja va apuntar el dia anterior a Barcelona, a l’homilia a la Cova ha fet referència a la disponibilitat dels jesuïtes, lligada a la llibertat interior, necessària per ser fidels a la missió.

El P. Sosa ha celebrat les reformes que es van realitzar fa tres anys a la Cova i que li han permès recuperar l’atmosfera de roca i de pedra que acosta a l’experiència original de Sant Ignasi.

Acompanyat i guiat pel jesuïta Xavier Melloni ha fet un recorregut a alguns dels indrets de la Manresa ignasiana, com la Capella del Rapte, a l'antic Hospital de Santa Llúcia, la Creu del Tort o el Pou de la Llum, el lloc on Ignasi, de camí cap a la capella de Sant Pau, s'aturà i mirant el riu va viure l'episodi de la il·lustració del Cardener. Allà el P. General ha pogut recordar aquest moment, amb la lectura del fragment de l'Autobiografia que la recull.

Al Santuari de la Cova, el P. Lluís Magriñà SJ, superior dels jesuïtes de Manresa, li ha presentat el projecte previst per a la remodelació del Santuari, en el que s’està treballant amb un proposta de l’artista jesuïta eslovè Marko Rupnik.

Amb aquesta visita el P. General també ha pogut conèixer i recórrer els nous espais del Centre Internacional d'Espiritualitat de la Cova de Sant Ignasi i la programació que ofereix. El P. Sosa ha animat a la comunitat de jesuïtes de Manresa i l’equip del centre a continuar treballant per impulsar la xarxa internacional de centres d’espiritualitat de la Companyia de Jesús.

Veure imatges en aquest enllaç: Àlbum de fotos Visita a Manresa

Data de la notícia: 
26 de Setembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net