El jesuïta Josep M. Rambla, entre els missioners de la Misericòrdia de l'arxidiòcesi de Barcelona

Josep M. Rambla ha estat nomenat missioner de la Misericòrdia

El papa Francesc ha nomenat, recentment, quatre nous missioners de la Misericòrdia a l'arxidiòcesi de Barcelona. Un d'ells és el jesuïta i teòleg Josep M. Rambla Blanch, juntament amb el religiós dominic Juan José Gallego, el salesià Francesc Riu i el sacerdot Xavier Morlans. S'afegeixen, pel que fa a l'arxidiòcesi de Barcelona, al Dr. Salvador Pié-Ninot, que ja va ser nomenat com a missioner de la Misericòrdia el passat mes de febrer. Són així dos els jesuïtes catalans que han rebut aquest encàrrec per part del papa Francesc: Josep M. Rambla a Barcelona, i Lluís Victori, a la diòcesi de Terrassa, com ja vem explicar fa uns mesos. 

En assenyalar els reptes de l'Any de la Misericòrdia, en un article publicat a l'edició especial del Full dominical de l'Església de Barcelona, Rambla convida a les cristianes i als cristians a practicar la misericòrdia amb alegria i demana ser "ben conscients que la misericòrdia suposa la pràctica de la justícia". Proposa, com el papa Francesc que la pràctica de la misericòrdia arribi a tots els nivells, també en els àmbits econòmic i polític. 

Jesuïta i teòleg, especialista en espiritualitat ignasiana

Josep M. Rambla va néixer a Barcelona l'any 1933 i va entrar a la Companyia de Jesús l'any 1950. Va fer estudis de Filosofia, Teologia i Filologia Clàssica. L'any 1963 va rebre l'ordenació sacerdotal. És especialista en espiritualitat ignasiana i és membre del centre d'estudis Cristianisme i Justícia. Estudia l'espiritualitat a partir de la inserció en un medi popular i en l'acció social. Ha estat professor a diversos centres entre ells la Facultat de Teologia de Catalunya, i també ha treballat en el camp de la pastoral i l'acompanyament espiritual. Ha estat consiliari de diversos moviments i comunitats cristianes i membre de la Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà i la Comunitat Cristiana Joan N. García Nieto. Entre les seves publicacions: "El Pelegrí" (traducció i comentari de l'autobiografia de Sant Ignasi), "Dios, la amistad y los pobres" (Sal Terrae) i "Ignasi de Loiola, seglars i jesuïtes" (EIDES, n. 48).

El Jubileu extraordinari de la Misericòrdia, convocat pel papa Francesc, preveu el nomenament de Missioners de la Misericòrdia que, en paraules del Papa, “seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull els qui estan en recerca del seu perdó. Seran missioners de la misericòrdia perquè seran els artífexs davant tots i totes d'una trobada carregada d'humanitat, font d'alliberament, plena de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme."

Data de la notícia: 
21 de Abril de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net