El Camí de Sant Jaume i el programa Erasmus, premis Xavier de Turisme

Moment de l'entrega dels premis Xavier de Turisme

El Camí de Sant Jaume i el progrma universitari Erasmus han rebut els Premis Xavier de Turisme, que atorga anualment la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI) de la Universitat Ramon Llull.

En la XV edició d'aquests premis, que s'han lliurat a Barcelona el 29 de gener, s'ha reconegut el Camí de Sant Jaume per la seva llarga trajectòria en el desenvolupament d'un turisme basat en l'acolliment i l'hospitalitat. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, va recollir el premi.

D'altra banda, en la categoria acadèmica, s'ha premiat el programa Erasmus, que celebra el seu 30 aniversari. Gràcies a aquest programa, més de 4 milions de joves ha pogut formar-se en universitats de tota Europa, participant en una iniciativa que, a més de millorar la qualitat i la dimensió europea de l'ensenyament superior, ha promogut valors com la integració europea, l'intercanvi, el coneixement d'altres països o la cooperació. L'encarregat de recollir el premi en nom del programa Erasmus ha estat el director de la representació de la comunitat Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

L'acte ha estat presidit per Federico Mayor Zaragoza, màxim representant del jurat. També hi ha participat Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Carlos Losada, director general de UNIJES-Universitats Jesuïtes; Eugeni Gay, president de la Fundació Xavier, i Ricard Santomà, degà de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi.

La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI) forma part d'UNIJES, que aplega les universitats i centres universitaris vinculats a la Companyia de Jesús a Espanya. Els premis prenen el nom del sant jesuïta Francesc Xavier, patró del turisme. 

Font: HTSI 

Data de la notícia: 
01 de Febrer de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net