El 9 de setembre, celebració de Sant Pere Claver, patró dels jesuïtes de Catalunya

El proper 9 de setembre se celebra la festivitat de Sant Pere Claver, patró dels jesuïtes de Catalunya, amb diversos actes a Verdú, Lleida i Barcelona.

Sant Pere Claver, jesuïta català nascut al poble de Verdú, fou missioner i defensor dels esclaus negres a Amèrica al segle XVIII. Va néixer el 1580 i va morir a Cartagena d'Índies el 1654, després de dedicar la vida a millorar les condicions de vida dels esclaus, convertint-se en un pioner en la defensa dels drets humans. El dia 15 de gener de 1888 el Papa Lleó XIII el va canonitzar. La seva història, apassionant, és un testimoni impressionant de servei als altres en el context duríssim de l'esclavitud. 

La Companyia de Jesús a Catalunya i tota la familia ignasiana celebra, el 9 de setembre, la festivitat de Sant Pere Claver, també com a moment de trobada per compartir, en aquestes dates, l'inici del curs que encetem. A Verdú, on es conserva la partida de baptisme, la pica on fou batejat i part de la casa on va néixer, tindrà lloc una Eucaristia a les 11h, a la parròquia de Santa Maria, concelebrada per diversos sacerdots i amb participació de la coral del poble i de molts veïns. A Barcelona, els jesuïtes convoquen tots els col·laboradors/es i amics/gues de la Companyia de Jesús a l'Església del Sagrat Cor (C/ Casp, 27) a les 19:30h, on se celebrarà una Eucaristia presidida pel delegat dels Jesuïtes a Catalunya, P. Llorenç Puig. També a Lleida, a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola es farà una celebració, en aquest cas a les 20:00h del vespre.

Data de la notícia: 
06 de Setembre de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net