"Dissabtes al Clot", un nou espai per a pensar, pregar i compartir

Una de les celebracions a la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

La comunitat cristiana Sant Pere Claver del Clot és una comunitat molt activa. Aplega i dinamitza un gran nombre d'iniciatives, pastorals i socials: catequesi, esplai, grups de joves, de gospel, projectes solidaris... El moment de trobada i celebratiu per tots aquests grups i activitats és l'Eucaristia dels dissabtes a les 19:30h.

És una comunitat que, junt amb l'escola Jesuïtes El Clot, forma part d'un mateix projecte de presència educativa i pastoral de la Companyia de Jesús al barri del Clot i que té el seu origen a la Congregació Mariana, als inicis del segle XX. "És una comunitat oberta al barri i a la ciutat", ens explica Pere Borràs, actualment superior de la comunitat de jesuïtes del Clot i delegat de la Plataforma Apostòlica (PAL) de la Companyia de Jesús a la zona. 

Ara, la comunitat és a punt d'estrenar un nou projecte, els "dissabtes al Clot", que es presenten com "un espai per a pensar, pregar i compartir", que tindrà lloc la tarda del dissabte, abans de l'Eucaristia. Es tracta, segons Pere Borràs, d'una iniciativa que "sorgeix de la necessitat de tenir un temps i un espai de formació espiritual, que fa falta a les comunitats cristianes". Però no ens hem d'imaginar purament unes xerrades formatives, sinó que la proposta parteix de la voluntat de crear un espai de vivència i participació. 

De moment s'han programat ja cinc xerrades fins el mes de maig, sobre temàtiques que toquen a l'experiència i l'espiritualitat. "És possible creure en Déu avui?" interpel·la Albert Florensa, professor de filosofia i ètica, en la primera trobada, el 19 de gener. també s'abordaran qüestions com el silenci, la figura de Maria de Natzaret o la pregària a través de la dansa, amb experts com Xavier Melloni, Francesc Riera, Núria Caum o Dolors Parellada. 

La iniciativa, insisteix Pere Borràs, és oberta a tothom, sigui o no de la comunitat i del barri, i no cal cap tipus d'inscripció prèvia. La comunitat té la seva seu al carrer València, 680, a l'escola Jesuïtes El Clot. 

Podeu descarregar la programació de xerrades de "Dissabtes al Clot" en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
09 de Gener de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net