"Deixem-nos inspirar per Sant Pere Claver"

Imatge de la celebració a Barcelona

Aquest dimarts 9 de setembre, jesuïtes, amics i col·laboradors de la Companyia de Jesús a Catalunya han celebrat la festivitat de sant Pere Claver, el sant jesuïta nascut a Verdú, missioner i defensor dels esclaus negres a Amèrica al segle XVII.

La diada, com ja és tradicional, ha tingut dos moments celebratius. Al matí, el poble de Verdú celebrava la festa del sant a l'església de Santa Maria, amb una Eucaristia molt viscuda pels veïns del poble, presidida pel delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Llorenç Puig, i concelebrada per jesuïtes i sacerdots de l'arxiprestat. A la tarda, a Barcelona, l'església del Sagrat Cor del carrer Casp, s'omplia per participar a l'Eucaristia que, a més de recordar la figura i testimoni de Sant Pere Claver, és també un moment de retrobada, després de l'estiu, de les persones que formen part de les diverses institucions i activitats de la Companyia de Jesús. 

Va presidir també Llorenç Puig, com a delegat dels Jesuïtes de Catalunya, que destacà en l'homilia com sant Pere Claver ens interpel·la sobre el nostre compromís, tant personal com institucional, amb les persones més vulnerables de la nostra societat. En l'inici del curs en què la Companyia de Jesús estrena una nova organització territorial, amb la creació de la Província d'Espanya i les plataformes apostòliques locals i territorials, Puig va aprofitar també per animar a que, en aquesta nova etapa, "tots nosaltres, com a persones enviades en missió i a les diverses institucions, siguem bones servidores d'aquesta crida que se'ns fa avui" i va convidar tots els assistents a deixar-se inspirar per figures com sant Pere Claver "que es comprometen pels més ignorats i que ho fan, més amb les obres i amb les mans, que amb les paraules".

Si voleu llegir el text de l'homilia, podeu descarregar el document adjunt.

Data de la notícia: 
10 de Setembre de 2014
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net