Pedagogia de la convivència

Migra Studium organitza aquest estiu un curs per a professionals dels sectors educatiu i social

Professionals dels sectors educatiu i social es troben sovint amb necessitat de treballar, formar o sensibilitzar en contextos de diversitat cultural i religiosa. 

Conscients de la importància de disposar de coneixements i eines per interpretar i integrar la diversitat, la Fundació Migra Studium, entitat del Servei Jesuïta a Migrants, convoca aquest mes de juliol a Barcelona el curs "Pedagogia de la convivència en societats amb diversitat cultural i religiosa".

El plantejament del curs es basa en la pedagogia que ja s'ha estat utilitzant al projecte "Espai Interreligiós" de Migra Studium, des fa més de 10 anys. És un espai sobre diversitat religiosa adreçat sobretot a grups escolars en el que es prioritza, sobretot, l'aproximació al tema des de l'experiència. Així serà també la metodologia del curs d'aquest estiu, durant el qual el contingut es combinarà amb visites a llocs de culte o moments de silenci i meditació. 

El reconeixement de l'experiència espiritual i religioses permetrà comprendre aspectes que resulten comuns, com els valors, i aspectes que ens diferencien i constitueixen una possibilitat d'enriquiment. El curs també ajudarà els participants a acostar-se als fonaments del diàleg interreligiós. 

La interculturalitat com a pràctica positiva

L'objectiu principal del curs és mostrar la diversitat cultural i religiosa com a oportunitat de desenvolupament humà i social, per això, els responsables del curs expliquen que "ens acostarem a la interculturalitat com a pràctica positiva, i la contrarrestarem amb un altre tipus de dinàmiques, excloents, i que condueixen a l'estigmatització i/o discriminació de les persones". 

Amb aquesta iniciativa, Migra Studium i la xarxa del Servei Jesuïta a Migrants, vol oferir una oportunitat no només per aprendre, si no també per compartir i generar sinèrgies entre els participants.

El professorat compta amb una àmplia experiència en l'àmbit de la pedagogia, la diversitat cultural i religiosa, i el diàleg interreligiós. Està format per la responsable de l'Espai Interreligiós de Migra Studium, Alícia Guidonet; el reponsable de diàleg interreligiós a l'Associació Claver de Sevilla, Josep Buades SJ; i el responsable de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia, Jaume Flaquer SJ. 

El curs tindrà lloc els dies 11, 12 i  13 de juliol. Per més informació i inscripcions cal adreçar-se a info@migrastudium.org o al telèfon 934 120 934.

Data de la notícia: 
15 de Juny de 2018
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net