Cristianisme i Justícia obre aquest curs amb la reconciliació com a tema central

L'acte inaugural comptarà amb una ponència de Jacques Haers sobre "reconciliar contraris en un món de conflictes"

El jesuïta belga Jacques Haers, professor de Teologia i de Ciències Religioses a la Universitat Catòlica de Lovaina, inaugurarà el curs de Cristianisme i Justícia, el 7 d'octubre, en un acte que es presenta amb el títol "Podrem viure junts? Reconciliar contraris en un món de conflictes". Haers és estudiós de la teologia de l’alliberament i les seves implicacions en àmbits com el de la globalització, la violència i la pau, i el canvi climàtic.

El treball per una cultura de la reconciliació serà doncs el tema central de l'acte d'inauguració, però també ocuparà bona part de la reflexió de l'equip Cristianisme i Justícia, així com l'oferta formativa del centre. Des de la consciència que el nostre món i la nostra societat tenen múltiples fractures de tipus social, polític, ambiental que necessiten ser recosides, els mesos d'octubre i novembre s'oferirà el curs «Fonaments per a una cultura de la reconciliació». Amb la coordinació del jesuïta Joan Carrera, diversos experts aboradaran aquest tema des de diferents àmbits: la psicologia, amb Maite Valls; la pedagogia, amb Marta Burguet; l'espiritualitat, amb Xavier Melloni; les fractures socials, amb el director de l'ICIP Kristian Herbolzheimer; la teologia, amb Javier Vitoria; o l'ecologia, amb Gustavo Duch.

I és que la reconciliació és en primer terme una tasca personal, i a continuació una tasca essencialment ètica i política per a recrear aquelles condicions humanes que fan possible el desenvolupament integral de la vida social, a contracorrent de l'actual cultura hegemònica de l’exclusió, el descartament i el triomf del poder i la força sobre les víctimes. Així doncs, treballar per una cultura de la reconciliació significa posar en marxa procesos alternatius amb valors d’inclusió, sostenibilitat, respecte a les diferencia i a la dignitat humana fonamental. Aquest curs començarà el 17 d'octubre i les inscripcions ja són obertes. 

També en aquesta línia, el grup de noviolència de Cristianisme i Justícia realitzarà aquest curs diversos tallers sobre noviolència, adreçats sobretot a persones de l'àmbit educatiu formal i no formal que vulguin treballar aquesta qüestió. 

La programació de curs de Cristianisme i Justícia inclou també, com és habitual, un bon nombre de seminaris sobre temes molt diversos relacionats amb la teologia, l'espiritualitat, la vivència de la fe i el compromís social. A més, hi haurà una noves edicions del cursos d’Iniciació Teològica i de Transformació Social i Ciutadania Crítica, la programació de l'Aula Virtual amb la proposta de seminaris que es poden cursar online, el cicle de cinema Ignasi Salvat, un cop al mes, i les conferències d'Els Dilluns dels Drets Humans, en col·laboració amb Justícia i Pau, Mans Unides i Càritas.

Podeu veure tota l'oferta formativa i fer la inscripció en línia des d'aquest enllaç.

Data de la notícia: 
26 de Agost de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net