Cristianisme i Justícia augmenta la seva oferta de cursos a l'Aula Virtual

El centre presenta el seu programa de cursos i seminaris

El centre d'estudis Cristianisme i Justícia ha presentat el seu programa de cursos i activitats per a aquest curs. Cristianisme i Justícia, amb seu a Barcelona, organitza un any més diversos cursos, seminaris i xerrades que tenen com a eix transversal el debat fe-justícia, és a dir, com la fe porta a un compromís per a treballar per un món més just.

Més cursos a l'Aula Virtual

Aquest any el centre amplia la seva oferta de cursos a l'Aula Virtual, després de la bona acollida que la iniciativa va tenir l'any passat. "D'aquesta manera", explica el director de Cristianisme i Justícia, Xavier Casanovas, "no només podem arribar a un públic més jove, sinó també a moltes persones que no es poden desplaçar a Barcelona per assistir als nostres cursos. Tenim, per exemple, diversos alumnes a l'Amèrica Llatina, on els nostres quaderns ja compten amb una important implantació".

Transformar l'Església i el món en femení

Cristianisme i Justícia posarà l'accent aquest curs en un seguit de propostes que abordaran qüestions sobre teologia feminista. Serà, per exemple, al curs sobre dones i espiritualitat, impartit per Sonia Herrera, i al seminari sobre la qüestió de gènere, amb Enric Vilà i Neus Forcano. A l'Aula Virtual, la teòloga Lucía Ramon imparteix un curs sobre teologia feminista. 

De fet, el curs s'inaugurarà, el proper 16 d'octubre, amb la ponència "Transformar l'Església i el món en femení", a càrrec de María Clara Lucchetti Bingemer, doctora en Teologia per la Universitat Gregoriana (Roma), professora de Teologia a la Pontificia Universitat Catòlica de Río de Janeiro i membre del consell editorial de la revista Concilium. 

Claus per interpretar l'actualitat 

Com sempre, Cristianisme i Justícia segueix amb la voluntat d'oferir claus de reflexió i interpretació de la realitat que vivim. Jaume Botey oferirà un seminari sobre fonamentalismes i Jaume Flaquer abordarà els debats sobre la justificació religiosa de la violència en el món islàmic. La relació de l’home amb la tecnologia i els efectes que aquesta relació provoca en la vida de les persones, les societats i el medi ambient també serà objecte d'anàlisi amb Albert Florensa i Joaquim Menacho. 

Podeu consultar la programació completa de curs en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
19 de Setembre de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net