Crida de la Companyia de Jesús a la solidaritat amb el poble de Filipines

El Superior Provincial dels Jesuïtes a Filipines, el P. Antonio F. Moreno SJ s'ha dirigit al P. General de la Companyia de Jesús i a tots els Provincials Jesuïtes del món demanant-los suport per tal d'assistir a les vícitmes del tifó "Haiyan". El Provincial de Filipines explica que "milers de persones han perdut la vida, casa seva o les seves propietats" i qualifica aquest tifó com "la pitjor calamitat natural que mai ha afectat Filipines". El P. Moreno confirma en la seva carta que tots els jesuïtes de la Província es troben bé, tot i que "alguns encara estan intentant establir contacte amb les seves famílies". A Filipines resideixen tres jesuïtes de nacionalitat espanyola que no han patit cap dany personal ni material. 

"Algunes estimacions", explica el Superior dels Jesuïtes a Filipines, "situen el nombre de víctimes en 10.000. El Comitè de reducció de desastres naturals ens informa que gairebé 3 milions de famílies s'han vist afectades d'alguna manera, més de 24.000 cases han estat malmeses i la majoria de les infrastructures estan devastades. Moltes zones de l'arxipèlag de Bisayas no disposen d'electricitat, comunicacions, aigua, menjar, refugi ni necessitats bàsiques cobertes. Desplaçar-se d'unes zones afectades a altres és encara impossible." 

Per tot això, des de la Companyia de Jesús a Filipines, fan una crida a les comunitats jesuïtes i a les seves institucions, per tal de mobilitzar recursos per ajudar als damnificats. Així ho estan fent ja les ONG de la Companyia de Jesús Entreculturas i Alboan, que han iniciat campanyes de recollida de fons que es canalitzaran a través de la xarxa XAVIER, la xarxa europea d'ONG vinculades a la Companyia de Jesús que treballen en cooperació internacional. La Província Jesuïta de Filipines compta amb l'organtizació social Simbahang Lingkod ng Bayan (SLB), que coordina els treballs d'emergència a la zona.

Per col·laborar:

 Més informació:

Data de la notícia: 
13 de Novembre de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net