Convocatòria del III Premi Josep M. Pañella a recerca en acció social

Josep M. Pañella SJ (Barcelona, 1941 - L'Hospitalet de Llobregat, 2009) dóna nom al Premi

Per tercer any consecutiu, la Fundació la Vinya de l'Hospitalet de Llobregat, amb el suport d'ESADE i Cristianisme i Justícia, convoca el Premi Josep M. Pañella i Mora sj a treballs de recerca de Batxillerat en l'àmbit de l'acció social. El termini per a la presentació dels treballs finalitza l'1 d'octubre i es dirigeix a treballs que hagin estat lliurats i qualificats durant el curs acadèmic 2014-15. 

Amb aquesta iniciativa es pretén despertar en la població més jove l'interès per la reflexió crítica sobre el camp social, des de l'anàlisi de la realitat social i les causes que hi ha darrera les situacions de pobresa i marginació, així com l'estudi d'alternatives des de la cooperació i l'associacionisme. 

El premi s'atorgarà al millor treball de recerca que tingui com a objecte d'estudi algun dels següents temes: exclusió social i pobresa, organitzacions del tercer sector d'acció social o voluntariat. Porta el nom del jesuïta Josep M. Pañella, que va ser impulsor de la Fundació La Vinya i un dels fundadors d'Arrels Fundació, organització que treballa amb persones sense llar. 

En les dues edicions anteriors van resultat guanyadors del premi un treball sobre la reinserció social dels presos i les preses, i un estudi que, sota el títol "la síndrome d'Ulisses", aprofundia en el coneixement de les condicions de vida dels migrants. 

Vegeu les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
12 de Setembre de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net