CONVOCATÒRIA: Taula Rodona "La trampa del deute"

El proper dilluns 1 d’octubre s’inicia una nova edició del cicle “Els dilluns dels Drets Humans” que organitzen conjuntament Justícia i Pau i Cristianisme i Justícia. Serà amb la Taula Rodona "La trampa del deute. Causes i alternatives per superar-la"

L’Estat espanyol pateix una greu crisi de deute públic i privat (sobretot bancari), generat en els anys de la bombolla immobiliària, que és cada cop més difícil i car de finançar. Els remeis tradicionals no són aplicables unilateralment des que l’Estat espanyol va entrar a l’euro. La política que exigeix la UE és la reducció dràstica del dèficit públic, però aquesta opció, a més de fer patir els col•lectius més febles, ensorra l’economia encara més i continua fent créixer el deute i el seu cost, posant en perill la continuïtat de l’euro. Com s’ha arribat a aquesta situació? Quines són les possibles vies de sortida? Es podrà pagar tot aquest deute? Amb quin cost social? S’han de rescatar totes les entitats bancàries insolvents? Tot aquest deute és legítim?

Ponents:
Benjamí Bastida, catedràtic de Política Econòmica a la Universitat de Barcelona i llicenciat en Filosofia
Dani Gómez-Olivé, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute
Manel Pérez, sotsdirector de La Vanguardia

Dia: dilluns, 1 d'octubre de 2012
Hora: 19 h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)
Entrada lliure
Organitza: Cristianisme i Justícia, i Justícia i Pau (en el marc del cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans)

Data de la notícia: 
26/09/2012
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net