Comença a Nairobi la Congregació de Procuradors de la Companyia de Jesús

El 9 de juliol ha començat la Congregació de Procuradors de la Companyia de Jesús, que se celebra a Nairobi. 

Però, què és una Congregació de Procuradors? Sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, va descartar que la Congregació General de l'Ordre es reunís en uns terminis fixes, tenint en compte la gran quantitat de feina i la distracció que podria suposar. Per això, la Congregació General només es convoca quan es creu que hi ha assumptes que requereixen de ser tractats. Però per garantir la comunicació es va proposar, l'any 1565, l'establiment d'una Congregació de Procuradors que es convocaria cada tres anys. A partir de 1995 es va decidir que es reuniria cada 4 anys. La majoria s'han celebrat a Roma, excepte les de 1886 i 1889, que es van fer a Florència, i la de 2003, que es va fer a Loiola. La 70ena Congregació de Procuradors, que és a punt de començar, es reunirà per primera vegada fora d'Europa, i serà al continent africà, a Nairobi (Kenya).

Hi participen 97 persones: el Superior General de la Companyia de Jesús i els 12 Consellers Generals, a més dels 84 procuradors, que és com s'anomenen els jesuïtes que han estat escollits com a representants de cada Província. Els procuradors han de reflexionar i discutir sobre l'estat de la Companyia de Jesús en la seva dimensió més universal, i decidir si és necessari convocar una Congregació General.

Trobareu informació actualitzada, imatges i vídeos d'aquest esdeveniment a Congregació de Procuradors Nairobi 2012.

I en aquest vídeo, el P. Giuseppe Bellucci, director de l'Oficina de Comunicació de la Cúria General de la Companyia de Jesús a Roma, presenta la pròxima Congregació de Procuradors.

Data de la notícia: 
10/07/2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net