Cintra vol créixer

Imatge: Web de Cintra

Cintra és una escola ubicada al Raval de Barcelona i que és fruit d'un projecte que uneix ordes i congregacions religioses de Catalunya per garantir l'escolarització d'alumnes marcats per l'absentisme i el fracàs escolar. L'experiència de Cintra, amb més de 20 anys d'història, demostra que aquesta situació es pot revertir, i que només cal oferir oportunitats a aquests joves adolescents perquè puguin reconnectar-se als estudis i als tallers formatius que els permeten iniciar un itinerari. 

Van ser un grup de religiosos del Raval, entre ells el jesuïta Jordi Ginestà, que es van adonar d'aquesta necessitat i van impulsar la creació de Cintra, que ha estat a més, un exemple de la potencialitat de la col·laboració entre congregacions religioses diverses. En altres temps, deia en Jordi Ginestà, un problema social motivava la fundació d'una congregació religiosa però avui, la situació d'aquests infants demana la unió de tots, religiosos i laics, per donar-hi una resposta adient. 

L'escola, dirigida actualment per la religiosa vedruna Imma Bonada, acull 48 alumnes que cursen l'ESO amb una adaptació curricular. Al llarg d'aquests quatre anys reben un acompanyament que ajuda a detectar les seves necessitats i capacitats, i orientar-los cap a l'àmbit laboral.

Com recull un reportatge publicat recentment per Catalunya Cristiana, Cintra voldria créixer per tal d'ampliar la formació d'aquests joves més enllà dels 16 anys, oferint estudis postobligatoris adaptats al nivell i necessitats de l'alumnat. De moment però, l'escola es troba ubicada en mòduls prefabricats i aquest projecte de creixement es troba aturat per la manca d'espais. Fa anys que s'espera un emplaçament definitiu que permeti ampliar el temps d'escolarització al centre i també millorar les condicions per als estudis que s'hi fan actualment. 

Llegiu el reportatge de Catalunya Cristiana en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
24 de Maig de 2019
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net