Carta del P. Arrupe a la PAL Lleida

Imatge de la trobada de la PAL Lleida, diumenge 20 de gener

El passat diumenge dia 20 de gener ha tingut lloc la trobada de la Plataforma Apostòlica Local de Lleida (PAL Lleida) de la Companyia de Jesús. Hi han participat diferents persones vinculades a les institucions jesuïtes a Lleida, juntament amb les comunitats de jesuïtes de Lleida i Raimat i les religioses jesuïtines d’Alacarràs.

La trobada ha començat amb la lectura d’una carta que el P. Arrupe dirigia fa quaranta anys al Superior de la Comunitat de Lleida i primer rector de la Parròquia Sant Ignasi de Loiola, el P. Joan Canet. La carta era un encoratjament a la missió jesuïta de Lleida per l’obertura dels locals parroquials. Llegida avui la carta reforça tres punts que continuen inspirant la missió de la PAL. Una missió compartida prèvia a les institucions, una manera d’estar al lloc i una manera de fer conjunta de laics i religiosos. 

“Des de 1603 els jesuïtes estan en la terra de Sant Pere Claver”

La carta menciona que la presència jesuïta a Lleida es remunta al 1603, prèvia a qualsevol de les obres existents de la Companyia avui en dia. Una data que parla d’una presència i una missió prèvia a les institucions actuals, i més carismàtica que institucional.

Arrupe, enlloc de dir “Lleida”, utilitza l’expressió “la terra de sant Pere Claver”, amb una intencionalitat clara de la manera com entén que els jesuïtes han d’estar al lloc: al costat de les persones amb més dificultats. Finalment cal destacar que es dirigeix als jesuïtes, però també als col·laboradors i l’Església local, parlant així d’una tasca que és compartida.

Missió, espiritualitat, hospitalitat, joves i comunicació, eixos del projecte de la PAL Lleida

A partir del recorregut i les intuïcions que es desprenen d'aquest text, la trobada va ser una ocasió per presentar els eixos del nou projecte apostòlic de la PAL de Lleida: missió, espiritualitat, hospitalitat, joves i comunicació. Uns simples flashos de com entenem cadascun d'aquests eixos van servir com a introducció a les sis taules de testimonis que van exposar algunes de les activitats que ja s’estan portant a terme i, alhora, van permetre recollir propostes de com poder continuar treballant cada projecte.

L’acte es va cloure amb l’Eucaristia que va comptar, també, amb la presència del P. Rafa Sivatte sj, que actualment treballa a El Salvador.

Data de la notícia: 
22 de Gener de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net