"Cap persona sense salut", lema per a la Campanya de les Persones Sense Llar 2013

Roda de premsa de presentació de la Campanya de les Persones Sense Llar 2013 a Lleida

Càritas Diocesana de Lleida i Arrels - Sant Ignasi han presentat a Lleida la Campanya de les Persones Sense Llar 2013. El lema d'aquest any posa l'accent en el dret a l'atenció sanitària i és "Cap persona sense salut. Cap persona sense llar. Que hi hagi persones sense accés a la salut ens hauria de fer mal a tots."

El president d'Arrels - Sant Ignasi, el jesuïta Joan Suñol, ha incidit en la duresa del fet de viure al carrer, sense llar i sense un futur possible i, sobretot, del pes afegit que suposa pel què fa al deteriorament de la salut, tan física com mental de les persones que pateixen aquesta situació. Suñol ha denunciat les dificultats que tenen les persones en situació de sense llar per tal d’obtenir o bé renovar la targeta sanitària, i va recordar la impossibilitat de fer front al cost de la medicació quan no es tenen ingressos.

L'entitat també assenyala que el nombre de persones ateses augmenta, cosa que mostra que la situació de la població més vulnerable continua empitjorant. Per a denunciar aquesta situació, Arrels - Sant Ignasi en col·laboració amb Càritas de Lleida, organitza diversos actes, a l'entorn de la Campanya de les Persones sense Llar. Entre elles, el proper dissabte 23 de novembre a les 11.30h es celebrarà un acte reivindicatiu a la ciutat de Lleida. L'endemà diumenge, la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola acollirà una Eucaristia-Memorial dedicada a les persones sense llar.

Més informació: www.arrelssantignasi.cat

Data de la notícia: 
21 de Novembre de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net