Cançons a la intempèrie: "Joves i fe, un binomi possible"

El jesuïta i cantautor xilè Cristobal Fones va participar en una de les passades edicions de les "Cançons a la intempèrie"

Ja fa quatre anys que un grup de músics vinculats a la pastoral juvenil dels Jesuïtes a Catalunya van tenir la gosadia d'encetar la proposta de les "Cançons a la intempèrie". Una proposta singular, en la que s'hi troben la música i la pregària, en el marc de l'església dels jesuïtes del carrer Casp, a la ciutat de Barcelona. 

De fons hi ha la voluntat d'oferir un espai de pregària adreçat especialment als joves i amb un tipus de música que habitualment no és el que s'interpreta a les celebracions religioses, però la iniciativa va sorgir de forma natural, a partir de l'interès i les ganes d'aquests joves músics que participen cada any a la Pasqua Jove de Raimat de poder-se retrobar també en altres moments al llarg de l'any. 

Declarant-se des dels inicis "a la intempèrie" els promotors ja avançaven que es tracta d'un format poc convencional, que ens parla de fe i compromís, i ho fa adreçant-se als joves, al centre d'una ciutat secularitzada, marcada pel ritme diari, el consum i el turisme. Tot i això, la proposta s'ha anat consolidant al llarg d'aquest temps. Se'n celebren habitualment tres edicions durant el curs i l'acollida és bona, amb un alt grau d'implicació dels participants. 

Cadascuna de les trobades ha tingut una motivació especial: la crida a l'acollida de migrants i refugiats, el record del company jesuïta Marc Vilarassau o dels màrtirs de la UCA, en el 25è aniversari d'aquells fets, entre d'altres.

"Joves i fe, binomi possible"

La propera trobada, dimecres 1 de març a partir de les 21:00h, es presenta amb un lema que contradiu l'esquerda que habitualment presuposem entre el jovent i la fe, i arriba en el marc de la preparació del Sínode que tindrà lloc l'octubre d'aquest any sobre el tema "Els joves, la fe i el discerniment vocacional". 

Seguint el títol del Sínode, "en aquesta ocasió volem pregar pels joves, pels seus deistjos i per l'interès que facin real a la seva vida el somni per fer un món millor" -explica Enric Puiggròs, jesuïta i un dels impulsors de les "Cançons a la intempèrie" - "i a l'octubre tenim previst dedicar la trobada al discerniment vocacional".

 

Data de la notícia: 
23 de Febrer de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net