Arrels-Sant Ignasi atén més de 4.400 persones a Lleida

Arrels-Sant Ignasi, entitat del sector social dels Jesuïtes que treballa a Lleida acompanyant a persones en situació de sense llar o en risc d'exclusió social, ha publicat recentment la seva memòria d’activitats del 2013.

L'organització, que ha atès més de 4.400 persones que es troben en greus dificultats, reconeix que "el 2013 ha estat un any de resistir" i constata que "l’accés als serveis per tal de cobrir necessitats bàsiques es fa més complicat i dur". Malgrat tot, Arrels-Lleida ha pogut mantenir i millorar l'atenció social i portar a terme accions de denúncia i sensibilització, entre d'altres projectes.

L'entitat aposta per la continuïtat en l’atenció social que vetlla per la dignitat de la persona i cerca el seu creixement personal i social, i davant unes necessitats que són cada cop més complexes, vol aprofundir en el treball en xarxa. Segons Arrels-Sant Ignasi és necessari "promoure més compromís col·lectiu en la lluita contra l’exclusió social i residencial a través d’accions de sensibilització, denúncia i participació econòmica". 

Arrels-Sant Ignasi porta a terme la seva acció a través de diversos programes, com el centre Obert, on prop de 300 persones sense llar troben un espai d'acompanyament humà, o el Servei d'aliments la botigueta que al llarg de l'any 2013 ha distribuït més de 98.000 kg d'alimentsa més de 1.000 persones. A més, l'entitat porta a terme programes d'acompanyament i reinserció, a través dels quals s'ha ajudat a prop de 70 persones que han de fer un procés per tal de recuperar-se i viure de forma normalitzada. També s'ha atès una trentena de dones en situació de privació de llibertat que volen refer la seva vida. Una altra de les qüestions que preocupa és la dificultat d'accés a comunitats terapèutiques i unitats de desintoxicació per part de les persones que pateixen algun tipus d'addicció. Per això ja fa un temps que es va posar en marxa el programa de reducció de danys, que ofereix un servei per ajudar a evitar riscos i rebre atenció sanitària. 

Tot això es porta terme en col·laboració i xarxa amb altres entitats, com Càritas Diocesana de Lleida o la xarxa d'entitats cristianes d'acció social. A més de l'atenció directa, es realitzen nombroses accions i campanyes de sensibilització i denúncia, entre elles, la participació a la Campanya del Dia de les Persones Sense Llar. 

Data de la notícia: 
15 de Juliol de 2014
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net