Arrels Sant Ignasi: "Les coses canvien si les fem canviar"

Arrels Sant Ignasi ha presentat la seva memòria 2016

La Fundació Social Sant Ignasi de Loiola -Arrels Sant Ignasi de Lleida-, ha presentat aquesta setmana la seva memòria d'activitats de l'any 2016. Arrels Sant Ignasi va atendre durant l'any passat més de 1.300 persones directament, que, incloent els familiars a càrrec seu, suposa gairebé 4.000 persones. La xifra és lleugerament inferior a la de l'any anterior, cosa que no significa que hagi disminuït el nombre de persones que necessiten ajuda, sinó que respon a l'augment de les entitats socials. 

La memòria està encapçalada per un missatge que convida a l'esperança i al compromís amb un món més just: "No serà impossible si creiem que és possible". En la mateixa línia reforça aquesta idea el jesuïta Joan Suñol, president de l'organització en la seva presentació: "fa molts anys que estem enfilats a l'esperança per tal de fer nàixer nous recursos per als últims, que per a nosaltres són els primers. Les coses canvien si les fem canviar".

Arrels Sant Ignasi és una entitat del sector social dels Jesuïtes, amb seu a Lleida i que treballa per acollir, acompanyar i atendre persones sense llars, persones que pateixen addiccions o que es troben en una situació de vulnerabilitat. Ho fa en estreta col·laboració amb altres entitats i plataformes d'acció social de les comarques de Lleida. 

Per portar-ho a terme compta amb diversos serveis i programes, com el centre d'obert, on s'ha atès una mitjana de 28 persones al dia i s'ofereixen serveis de primera necessitat així com acompanyament individualitzat. La botigueta és el servei d'aliments de l'entitat, a través del qual més de 3.500 persones han rebut aliments, així com carmenyoles provinents de centres educatius que participen en el projecte de reaprofitament d'aliments cuinats.

En els diferents programes de l'entitat, l'acompanyament de les persones oferint-los un suport personalitzat és clau per tal que puguin seguir un procés que els ajudi a refer una vida normalitzada i autònoma, possibilitant que puguin tenir accés a un habitatge, formació o una feina. Per a Arrels Sant Ignasi, els programes socials són "una forma d'expressar a la pràctica el que entenem per vida cristiana: la promoció de la dignitat i la justícia."

Més informació: Memòria 2016 d'Arrels Sant Ignasi 

Data de la notícia: 
15 de Setembre de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net