Advent 2018: "Habitar amb Déu"

El temps d'Advent ens convida a reconèixer la proximitat de Crist entre nosaltres

Hem entrat ja de ple en el temps d’Advent. Comptem els dies que falten per Nadal, amb el neguit de tot el que ens queda per fer abans no arribin les festes.

Però a banda de la preparació dels àpats, les compres o la decoració nadalenca, el temps d’Advent ens dóna l’oportunitat per prendre un respir i guanyar un espai que ens permeti viure amb més profunditat aquests dies.

No resulta fàcil i per això, com cada any, posem a la vostra disposició diversos materials, propostes i activitats que us poden ajudar a “posar la casa a punt perquè Déu pugui habitar-hi”, com suggereix el jesuïta Joan Morera, coordinador del portal web www.pregaria.cat. “Advent és l’oportunitat per posar la nostra casa potes enlaire, de manera que la comoditat no sigui més un criteri, sinó que els nostres pensaments es dirigeixin cap a l’expectativa del Nouvingut”, afirma.

"Habitar amb Déu"

De fet, el web pregaria.cat aplega diversos materials que us poden ser útils. El Recés d’Advent és un recés en cinc sessions, una cada setmana durant l’Advent i fins Nadal. En aquesta ocasió, amb el títol “Habitar amb Déu”, es centra en el pròleg de l’evangeli de Joan i ens convida a buscar un temps enmig de les ocupacions per reconèixer la presència i proximitat de Crist entre nosaltres. Perquè, com ens diu aquest text, "accepta viure en un temps i un lloc determinats per poder habitar entre nosaltres, ha parat entre nosaltres la seva tenda per acompanyar-nos en les nostres vides".

Podeu accedir-hi online en aquest enllaç, on trobareu cada setmana una sessió del recés. I si preferiu el format pdf, que podreu imprimir, es pot descarregar www.pregaria.cat, al banner que trobareu a portada. Si bé la proposta inicial és d’una sessió per cada setmana a partir de l’inici d’Advent, podeu també adaptar-lo al format que us resulti més adient i dedicar, per exemple, una o dues jornades senceres a fer el recés complet.

A més, a pregariacat trobareu les homilies per al temps d’Advent, i també a la secció Un dibuix que parla, una proposta per tal que els més petits puguin acostar-se al sentit d’aquest temps, fent-los arribar cada setmana un missatge que els permetrà completar un petit puzle.

Recessos presencials

Però a banda dels materials que s'ofereixen a través de la xarxa, durant aquests dies hi ha programades moltes activitats, recessos i celebracions. Destaquem l'Stop d'Advent, que tindrà lloc a  l’església dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona, conduït pel jesuïta Francesc Roma. Es tracta de dues sessions els dies 11 i 12 de desembre a les 19:30h sota el títol “Quatre mirades d’Advent”, que combinen reflexió, música i silenci, acabant amb la celebració de l’Eucaristia.

I a la Cova Sant Ignasi de Manresa, per aquells qui puguin destinar un cap de setmana, es farà un Recés per viure a fons l'Advent, a partir dels Exercicis de Sant Ignasi i amb la possibilitat d'acompanyament personal. Es realitza coincidint amb el pont festiu de principis de desembre, del 7 al 9 i l'acompanya el jesuïta David Guindulain.

Durant aquests dies, a les comunitats i esglésies tindran lloc les celebracions habituals, així com altres activitats pastorals i solidàries. Les anireu trobant al nostre espai d'agenda. 

Data de la notícia: 
03 de Desembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net