Acollida sociolingüística: acompanyar persones i treballar per la cohesió social

L'acollida sociolingüística és un dels projectes de la Fundació La Vinya

La Fundació La Vinya és una de les entitats que forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Va néixer fa ja prop de 10 anys, promoguda per les comunitats parroquials de Bellvitge i Gornal, amb la finalitat d'acompanyar i donar suport les persones del barri en situació de risc social. 

Al llarg d'aquests anys ha anat teixint diversos projectes, d'educació a infants i joves a través de tres centres que organitzen activitats de lleure i de reforç educatiu, de lliurament d'aliments a famílies que ho necessiten, d'acompanyament de persones adultes, així com serveis d'atenció social, psicològica i jurídica. 

Un dels seus projectes és el de l'acollida sociolingüística a persones migrades, que contribueix a enfortir la cohesió social dels barris de Bellvitge i el Gornal. Un equip de voluntàries i educadores dinamitza l’aprenentatge comunitari en diferents grups. És un proocés d’aprenentatge personalitzat però amb una forta vinculació grupal, fruit d’un treball convençut que enfortir els vincles relacionals de barri és el millor element de cohesió social possible.

Es tracta d'un programa que enllaça els objectius de l'entitat d'acollir i acompanyar les persones que ho necessiten, i al mateix temps, transformar la realitat social del barri.

Coincidint amb el moviment Giving Tuesday, la Fundació La Vinya anima totes les persones que vulguin col·laborar amb aquest projecte a sumar-s'hi per fer-ho possible. 

Es pot col·laborar amb la campanya en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
24 de Novembre de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net