A100, un nou espai per adolescents a la Fundació Salut Alta de Badalona

Un nou espai acull aquest projecte destinat a adolescents del barri

La Fundació Salut Alta de Badalona ha inaugurat l’espai que acull el Centre Obert d’adolescents, un nou projecte de l’entitat identificat amb el nom A100. La inauguració ha tingut lloc el divendres 1 d’abril, en una trobada en què s’ha presentat el projecte des de diverses perspectives. Per un costat, Francesc Gil, com a president de la Fundació, ha iniciat els parlaments apropant que aquesta ampliació ha nascut de la necessitat de manca de recursos socioeducatius per a adolescents detectada al barri.
 
Tot seguit, Dolors Sabater, alcaldessa de la ciutat i regidora del districte La Salut – Llefià, ha dedicat unes paraules als adolescents del projecte per animar-los a estimar-se al barri i fer-se’l seu, tot teixint xarxes i cuidant la relació entre les diverses comunitats que hi conviuen. A continuació, han pres la paraula els propis participants, fent un agraïment per fer possible la creació d’un espai com aquest, per tot el que els pot aportar.
 
Finalment, Maria Nadeu, directora de la Fundació, ha contextualitzat la inauguració dins el procés participatiu que ha implicat, durant més d’un any, a professionals i voluntaris de l’entitat, als propis infants i participants del projecte, a altres joves que han passat per la Fundació, a entitats amb accions similars, a instituts del barri, i a serveis de l’administració de la ciutat, entre d’altres, per tal de poder dissenyar un projecte
adaptat a les necessitats específiques detectades.
 
Així doncs, han estat moltes les persones que, sentint-se part de la Fundació i el projecte, s’han aplegat al nou local situat al carrer Pau Piferrer nº 117, per compartir una tarda festiva creant un ambient molt còmode i familiar. En efecte, des de la Fundació s’espera que aquest projecte pugui donar més vida al barri, i així s’ha volgut materialitzar a partir d’una acció molt concreta per tal d’omplir de color la paret de l’exterior de la Fundació.
 
La Fundació Salut Alta és una entitat sense ànim de lucre que forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Té per finalitat ajudar en el desenvolupament de la població del barri a través de l’educació, oferint especial atenció als infants i a les persones més necessitades. Amb les seves activitats i projectes, i la participació en plataformes i xarxes comunitàries, s'incideix positivament en la realitat, generant processos personals i comunitaris que trenquin el cercle de l’exclusió social.
Data de la notícia: 
05 de Abril de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net