75 anys de l'escola Jesuïtes Gràcia - col·legi Kostka

Número commemoratiu del 75è aniversari de l'escola

Al llarg d'aquest curs, l'escola Jesuïtes Gràcia - col·legi Kostka, de la xarxa Jesuïtes Educació, celebra el seu 75è aniversari. Ho ha fet amb diversos actes, com concerts, celebracions, una festa a l'escola o la primera nit de l'Antic Alumne. Ara acaba d'editar un número especial de la Revista Kostka, per commemorar aquest moment especial. 

L'any 1939 per iniciativa d'un grup de jesuïtes de la residència del carrer Roger de Llúria es va constituir la primera escolania de l'església del Sagrat Cor, situada al carrer Casp. Era l'origen de l'escola, que va iniciar la seva activitat al costat de la comunitat, a Llúria 15. Va ser el 1984 quan el col·legi es traslladà al barri de la Salut de Gràcia. A partir dels anys 90, sobretot, l'escola comença una etapa de creixement i obertura a noves activitats. Convé esmentar especialment la creació oficial de l'Escola de Música i els grups corals i instrumentals, ja que l'aposta per la formació musical i artística serà un dels trets característics del centre.

El col·legi acull actualment uns 1400 alumnes des de la llar d'infants fins al Batxillerat, amb més de 170 educadors i educadores. En el moment de celebrar aquest aniversari l'escola ho fa, com explica el seu director Oriol Navarro "com a moment privilegiat per mirar enrere, conèixer i aprendre de la trajectòria de la nostra història" i al mateix temps per "mirar endavant, imaginar i somiar allà on volem anar". I ho fa precisament, quan l'escola, dins del conjunt de la xarxa Jesuïtes Educació, empren el projecte de renovació pedagògica Horitzó 2020, que ja s'està portant a terme a l'etapa d'Educació Infantil.

En aquest número especial de la revista hi trobareu precisament, testimonis d'aquestes diverses etapes de la història, amb diverses persones que han fomat part de la comunitat educativa del centre o que en formen part actualment. Tots ells comparteixen records, experiències i il·lusions.

Podeu consultar la revista en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
26 de Febrer de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net