700 educadors de Jesuïtes Educació comparteixen el camí de l'Horitzó 2020

Educadors i educadores de Jesuïtes Educació en la jornada del passat 4 de juliol

El passat 4 de juliol va tenir lloc a l'escola Jesuïtes Sarrià - Col·legi Sant Ignasi la jornada institucional de la xarxa Jesuïtes Educació, una trobada que aplega tots els educadors i membres de les escoles de la Companyia de Jesús a Catalunya i que culmina les jornades de formació que porten a terme els professionals dels centres cada any, en finalitzar el curs escolar. 

La trobada va servir per presentar els dos projectes nous que les escoles de Jesuïtes Educació començaran a implementar a partir del curs vinent, en el marc del treball d'innovació pedagògica que s'està realitzant. Es tracta del nou Model Pedagògic a l’Etapa Infantil (MOPI) i de la Nova Etapa Intermèdia (NEI), que va de 5è de primària a 2n d’ESO. Aquests canvis es posaran en marxa a 3 de les escoles de la xarxa, i suposen la posada en pràctica d'un ambiciós projecte en el que s'està treballant intensament els darrers anys sota el lema "Horitzó 2020", i en el que participen tant els equips directius i professionals de les escoles com les famílies i els mateixos alumnes. 

Però al marge dels contiguts, reptes i novetats que s'hi van presentar, la jornada va constituir un dia especial també pel retrobament entre companys de les diferents escoles. A més, va servir per visibilitzar el relleu que s'acaba de produïr al capdavant de la Fundació Jesuïtes Educació, fins ara presidida per Lluís Magriñà, i que a partir d'ara serà encapçalada per Llorenç Puig, recentment nomenat Delegat dels Jesuïtes a Catalunya. L'acte va comptar també amb la intervenció de Màrius Martínez, professor titular del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB que, amb una brillant i engrescadora intervenció, va parlar del lideratge en l’aprenentatge.

Data de la notícia: 
12 de Juliol de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net